У Кабміні розробляють новий сервіс / фото УНІАН

Уряд працює над створенням сервісу для допомоги з пошуком роботи людям з інвалідністю, який полегшить контакт роботодавця і потенційних працівників.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

«Для підтримки людей з інвалідністю ми створюємо платформу для полегшення контакту роботодавця і потенційних працівників. Фокус полягає в доступності людини до робочих місць і соціально-культурних об'єктів», - цитує прес-служба прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

Відео дня

У прес-службі зазначили, що створення робочих місць для людей з інвалідністю - це один із пріоритетів уряду, який буде реалізований через розвиток реабілітаційних послуг для людей з інвалідністю, часткову монетизацію технічних та інших засобів, а також підвищення рівня пенсійного забезпечення.

Читайте такожКабмін збільшив соцдопомогу сиротам на понад тисячу гривень та дітям з інвалідністю - на більш як 3 тисячі

Підвищення конкурентоспроможності працівників з інвалідністю здійснюватиметься за допомогою впровадження ваучерів на освіту, а також спільних програм підготовки зі Службою зайнятості та роботодавцями.

Як повідомляв УНІАН, 5 грудня 2019 року Верховна Рада продовжила нульову ставку податку на додану вартість (ПДВ) на товари та послуги організацій і підприємств, які засновані громадськими об'єднаннями осіб з інвалідністю, до 1 січня 2025 року.