Біля ТРЦ Ocean Plaza стався прорив теплотраси / фото: Інформатор

Прорив тепломережі у Голосіївському районі столиці неподалік станції метро "Либідська" вже не перший, що стався у цьому районі.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожПрорив теплотраси біля Ocean Plaza: у лікарнях залишаються 5 осіб

Попередній прорив теплотраси стався 3 роки тому. У травні 2016 року труба не витримала гідравлічних випробувань, і назовні вирвався 20-метровий фонтан.

Люди не постраждали, але потужний струмінь води розкидав довкола шматки асфальту та каміння. Серйозних пошкоджень тоді зазнали 5 легковиків та маршрутний автобус.

Як повідомляв УНІАН, 13 січня у Києві поблизу Либідської площі через прорив магістрального трубопроводу теплопостачання стався вилив гарячої води на дорогу і підтоплення першого поверху та підвального приміщення ТРЦ Ocean Plaza.

За даними КМДА, трубопровід діаметром 1000 мм був прокладений у 1987 році. Він обслуговує близько 3 тис. будівель.

Також у КМДА повідомляли, що внаслідок прориву трубопроводу та виливу теплоносія опіки отримали 9 осіб, серед постраждалих - пасажири маршрутки, що потрапила у місце витоку теплоносія, та перехожі.

Сьогодні, 14 січня, у комунальному підприємстві "Київтеплоенерго" заявили, що пошкодження трубопроводу біля ТРЦ Ocean Plaza планують ліквідувати до ранку 15 січня.