Нурі Прімова випустили з російської колонії / фото facebook.com/crimeansolidarity

З російської колонії вийшов ще один фігурант "севастопольської справи Хізб ут-Тахрір" Нурі Прімов.

Про це повідомляє "Кримська солідарність" із посиланням на адвоката Рустема Кямілева.

Сьогодні, 22 січня, закінчився п'ятирічний термін відбування "покарання" для Прімова та Рустема Ваітова, який був звільнений декількома годинами раніше.

Відео дня

Разом з адвокатом зустрічати Прімова з колонії приїхали кримськотатарські активісти.

Зустріч Прімова з колонії знімали оператори телеканалу "Росія 24", а поруч перебували співробітники ФСБ РФ.

У коментарі УНІАН адвокат Еміль Курбедінов повідомив, що в квітні очікується звільнення ще одного фігуранта вищезгаданої справи - Ферата Сайтфуллаєва.

Читайте такожЗ російської колонії звільнено фігуранта "справи Хізб ут-Тахрір"

Як повідомляв УНІАН, у січні та квітні 2015 року в селі Орлине під Севастополем відбулися обшуки в будинках кримських татар, в результаті яких було затримано, а згодом заарештовано Руслана Зейтуллаєва, Нурі Прімова, Рустема Ваітова та Ферата Сайтфуллаєва.

Зейтуллаєву інкримінували вчинення злочину за ч. 1 ст. 205.5 КК РФ (організація діяльності терористичної організації), а іншим - за ч. 2 ст. 205.5 КК РФ (участь у діяльності терористичної організації).

7 вересня 2016 року Північно-Кавказький окружний суд Ростова-на-Дону незаконно виніс вирок фігурантам справи: Зейтуллаєву - 7 років позбавлення волі в колонії загального режиму, Прімову, Ваітову та Сайфуллаєву - по п'ять років.

Пізніше вирок Зейтуллаєву був переглянутий - йому призначили "покарання" у вигляді позбавлення волі в колонії суворого режиму на 15 років.