Міністр має намір довести владі, що перепис населення проводити не треба / фото УНІАН

Міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет не бачить необхідності у проведенні перепису населення.

Читайте такожВ Україні оцінили чисельність населення: проживають 37 мільйонів 289 тисяч осіб

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив на прес-конференції.

Відео дня

"Перепис населення, якщо ми його будемо проводити, у нас ще будуть всередині дискусії щодо цього, обійдеться державі десь у 3,4 млрд грн. І по часу, якби ми це проводили, то ми отримали б результат вже наступного року", - сказав Дубілет.

Міністр висловив переконання, що такий перепис «не буде ефективним» для держави.

"Я буду доводити іншим представникам влади, що, напевно, ми цим шляхом не будемо йти", - сказав Дубілет.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці листопада 2019 року Дубілет заявив, що перепис населення було заплановано на кінець 2020 року, майже 100 тис. інтерв'юерів з планшетами мали обійти будинки і квартири українців.

На перепис у держбюджеті було передбачено 3,4 млрд грн.

Разом з тим Дубілет зазначив, що проведення перепису в такому форматі стало б «недозволеною розкішшю» для України, й тому було вирішено провести «електронний перепис» і заощадити 2-3 млрд грн.

Сьогодні, 23 січня, Дубілет повідомив результати оцінку чисельності населення, здійсненої за даними операторів мобільного зв’язку; Держстату та електронних реєстрів, Пенсійного фонду та Державного реєстру фізичного осіб – платників податків.

Згідно з результатами оцінки чисельності наявного населення, на території України проживають 37 млн 289 тис. осіб. Це дані без урахування жителів окупованих територій.