Асєєва звільнили з полону наприкінці 2019 року / фото facebook/Асеев

Звільнений з полону бойовиків у грудні 2019 року журналіст Станіслав Асєєв виступив у Парламентській асамблеї Ради Європи і закликав європейських політиків посприяти у звільненні людей, що перебувають у полоні на окупованих територіях.

Як повідомляє "Радіо Свобода", Асєєв нагадав, що питання, пов'язані з обміном, вирішує виключно Росія.

"Економіка і калькулятор усе частіше беруть верх над мораллю і правом. Але є речі, які незмінні досі – це слова маленької людини перед людьми, які натискають на великі телефонні кнопки і щось вирішують. У нашій ситуації останню кнопку натискає Москва. І сьогодні я прошу вас тільки про одне: якщо у вас є можливість натиснути на Москву і врятувати з донбаського полону хоча б одне чиєсь життя – зробіть це заради майбутнього, в якому важливі не погони, а людина. Того майбутнього, якого Російська Федерація позбавила цілу частину моєї країни», – сказав Асєєв.

Відео дня

Читайте також"Надягли наручники, зашли до квартири": колишня полонена бойовиків розповіла про затримання та життя після звільнення (відео)

Як повідомляв УНІАН, раніше Асєєв розповів про жахливі тортури з боку російських окупантів під час полону.

Нагадаємо, 29 грудня на КПВВ "Майорське" в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною та представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб в обмін на 124 людини зі списку ОРДЛО. Увечері того ж дня звільнених українців зустріли в аеропорту "Бориспіль".