Болить горло - причини і лікування / lechenieprostudy.ru

Причин появи болю в горлі може бути безліч. Від незначних до серйозних, таких як інфекційно-запальні захворювання та неінфекційні патології.

Найкращою рекомендацією при цьому симптомі, звичайно ж, буде не займатися самолікуванням, а звернутися за допомогою до фахівця. Особливо, якщо біль різкий та з часом лише погіршується.

Але, щоб допомогти вам зрозуміти, про які саме проблеми в організмі може сигналізувати біль у горлі, і як його можливо істотно полегшити до візиту до лікаря, ми зібрали добірку найбільш поширених причин його появи та корисних порад щодо «приборкання» болю.

Відео дня

Причини появи болю в горлі

На першому місці в списку найбільш поширених причин – віруси. Біль у горлі може бути симптомом таких хвороб:

- вірусний фарингіт (біль у горлі, сухий кашель, збільшення лімфовузлів, температура);

Болить горло причини / vivi.clinic

- ентеровірусна інфекція (біль у горлі, висип, підвищення температури, блювання);

- інфекційний мононуклеоз (біль у горлі, слабкість, біль у м'язах і суглобах, біль при ковтанні, збільшення лімфовузлів і мигдаликів);

- аденовірусна інфекція (біль при ковтанні, дере в горлі, підвищена температура, закладений ніс, набряки мигдалин і повік).

На другому місці – бактеріальні інфекції, які можуть викликати:

- стрептококовий фарингіт (біль у горлі, лихоманка з гострим початком, почервоніння горла, збільшення мигдаликів, жовтий наліт з прожилками крові на слизовій мигдаликів);

- тонзиліт (біль і першіння в горлі, підвищення температури тіла, різкий біль при ковтанні, сухість в горлі, може виникнути кашель у вигляді нападів, біль в голові, больові відчуття в м'язах, збільшення лімфатичних вузлів).

Також біль у горлі може бути викликаний грибком, алергічним ринітом, курінням, сухим повітрям в кімнаті, пухлиною, напругою м'язів і змінами в хребті або в м'язах шиї.

Лікування болю в горлі

Що робити, коли болить горло / chayguru.info

У тому випадку, коли болі в горлі не супроводжуються іншими дійсно загрозливими для життя симптомами, при грамотному підході його можна вилікувати в домашніх умовах.

Звичайно, не існує чудодійної таблетки, яка за помахом чарівної палички допоможе від нього позбутися. Але ось перевірених методів є безліч. В їхньому числі:

- регулярні полоскання (можна використовувати як аптечні препарати, так і розвести чайну ложку настоянки календули);

- використання антисептиків у вигляді спреїв для горла;

- фізіотерапевтичні методи лікування горла (ультрафіолетове опромінення, яке здатне вбивати хвороботворні мікроорганізми);

- льодяники та таблетки для розсмоктування, що містять білкові ферменти, які пошкоджують оболонки вірусів і бактерій;

Болить горло - народні засоби / ecology.md

- рясне питво (у тому числі гарячі напої з додаванням лимона, меду та імбиру);

- зволоження повітря (вологе повітря може допомогти полегшити біль у горлі, а також справитися з пересиханням слизових);

- теплий компрес (якщо горло буде в теплі, це допоможе заспокоїти ніжні лімфатичні вузли);

- відмова від куріння (хімічні речовини з диму дратують клітини горла; пасивне куріння також може викликати біль у горлі, тому слід уникати перебування поруч з тими, хто курить);

- відпочинок (міцний сон відіграє важливу роль у процесі відновлення).