Депутати присвоїли 17 земельних ділянок на узбережжі Чорного моря / фото УНІАН

У Білгород-Дністровському районі Одеської області два місцевих депутата заволоділи 1,5 га узбережжя вартістю 4 млн грн.

Читайте такожЕкс-посадовець Міноборони привласнив понад 4 мільйони у заводу "Антонов" - військпрокуратура

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Одеської області, обласна прокуратура повідомила про підозру у зловживанні службовим становищем колишньому секретарю Затоківської селищної ради та колишньому голові її постійної депутатської комісії, які зараз є депутатами зазначеної ради.

Відео дня

За версією слідства, секретар і голова земельної комісії розробили злочинну схему відчуження рекреаційних земель першої лінії від Чорного моря в Білгород-Дністровському районі.

Як зазначається, підозрювані заволоділи 17 земельними ділянками загальною площею 1,5 га, які згодом оформили на своїх родичів і близьких знайомих.

«Ці протиправні дії вони вчинили в порушення земельних і містобудівних норм, до розірвання договору оренди землі, використовуючи документи на підставних осіб», - повідомили в прес-службі.

Надалі один із зловмисників частину землі продав забудовнику для будівництва готелю, а отримані кошти привласнив. Його спільник встиг продати тільки одну ділянку, а на інші видав довіреність на розпорядження уповноваженій ним особі.

Вартість проданої землі, згідно з експертизою, становить близько 4 млн грн.

Зараз вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із заставою - в 10 млн грн кожному.

За даними фактами відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб) та ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.