REUTERS

В Одесі поліція розслідує факт привласнення бюджетних коштів в особливо великих розмірах під час ремонтно-реставраційних робіт будівель в історичній частині міста.

Як передає кореспондент УНІАН, це випливає з постанови Київського районного суду про доступ слідства до низки документів, якою задоволено відповідне клопотання.

Читайте такожОдесити вимагають від генпрокурора Рябошапки навести порядок в регіональній прокуратурі (фото, відео)

Відео дня

Згідно з клопотанням, справу відкрито за фактом розтрати бюджетних коштів в особливо великих розмірах посадовцями мерії, які зловжили своїм службовим становищем. Також у документі фігурує якийсь депутат Одеської міської ради, посадовці Управління капітального будівництва міськради, які уклали низку договорів з підприємством ТОВ «Строй-еліт».

Йдеться про договори на проведення ремонтно-реставраційних робіт в історичному центрі міста - будівлі-пам'ятки архітектури на вул. Пушкінській (вартість робіт 1,635 млн грн), по вул. Рішельєвська (12,601 млн грн) та ін.

Слідчий звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до оригіналів таких документів: установчі, статутні документи ТОВ «Строй-еліт», договори про закупівлю підрядних робіт за державні кошти з управлінням міськради, акти виконаних робіт тощо.

Слідчий просив розглянути клопотання без повідомлення представникам ТОВ, посилаючись на реальну загрозу зміни або знищення запитуваної інформації та документів.