Іслямов прокоментував затримання кримчанина / УНІАН

Затриманий та заарештований кримчанин нібито за членство в кримськотатарською батальйоні імені Номана Челебіджихана насправді в його лавах не перебував.

Про це заявив голова громадської організації "Аскер" Ленур Іслямов, додавши, що в добробаті не знають затриманого жителя Чорноморського району, пишуть "Крим.Реалії".

"Я не знаю, хто це такий. Йому 61 рік, як там представляють. Не було у нас і бути не може таких людей, які старші 60 років. Я уявити собі цього не можу. Путін формує якийсь черговий обмінний фонд. Одних випускає, інших затримує", - сказав Іслямов.

Відео дня

За його словами, всі, хто заявляють, що готові звільнити окуповані території, для російської влади є ворогами.

Читайте такожПрокуратура відкрила справу через захоплення окупантами українських рибалок на Азові

"І вони під цим брендом будуть заарештовувати всіх, кого вважатимуть за потрібне. Для чого вони все це роблять? Щоб далі тиснути на президента (Зеленського, - ред.), на нас самих, щоб ми були більш згідливі", - додав він.

Іслямов зазначив, що хоч і не знає затриманого, але "дуже співчуває йому, оскільки від звинувачень ФСБ на окупованому півострові ніхто не застрахований.

Як повідомляв УНІАН, у понеділок у ФСБ відзвітували про затримання в Криму нібито члена кримськотатарського батальйону. Пізніше місцевий "суд" заарештував його на 60 діб.