За останній місяць ДБР передано одна справа Майдану в суд \ фото УНІАН

У Державному бюро розслідувань «майданівськими справами», які налічують 14 тисяч томів, займаються 30 слідчих.

Читайте такожУ справах Майдану чотири особи відмовились від статусу потерпілого - слідчий ДБР

Про це на брифінгу повідомив слідчий Державного бюро розслідувань Олександр Чорноблавський. «Кримінальні провадження лише щодо вбивств (під час Майдану - УНІАН) налічують понад 4500 томів та дуже багато речових доказів. В слідчу групу ДБР з розслідування справ Майдану входить 30 слідчих. Окрім того, ми розслідуємо не лише справи про події у Києві, але і в інших містах - Черкаси, Суми, Одеса. В цілому, це - біля 14 тис томів справ на 30 осіб», - уточнив слідчий.

Відео дня

Також Чорноблавський зауважив, що в Управлінні спецрозслідувань Генпрокуратури «майданівськими справами» займалися 96 слідчих, отже, на сьогодні навантаження на одного слідчого в ДБР втричі більше.

Також він повідомив, що за останній місяць ДБР передано одну справу Майдану до суду, ще в іншій двом особам (суддям) оголошено про підозру, а одному слідчому міліції передано на ознайомлення матеріали справи про незаконне затримання та притягнення до кримінальної відповідальності активістів, яких було затримано 18 лютого 2014 року на Європейській площі у Києві.

У свою чергу слідчий ДБР Артем Яблонський зауважив, що на даний момент триває процес передачі «майданівських справ» з Офісу генерального прокурора до ДБР, який, за законом, має завершитися до 20 лютого.