Злочинця засудили до 12 років ув'язнення / REUTERS

Суворовський районний суд Одеси засудив до 12 років позбавлення волі чоловіка, який вимагав у липні 2019 року за звільнення заручниць 1 млн дол. і вертоліт.

Як передає кореспондент УНІАН, відповідний вирок винесено на початку березня.

Читайте такожВ Одесі поліція звільнила двох заручниць: злочинець вимагав мільйон доларів та вертоліт (відео)

Відео дня

Встановлено, що 7 липня, приблизно о 11:30, зловмисник на вул. Чорноморського козацтва увійшов до приміщення фінансової установи «Ваша готівочка» ТОВ «Лайм КЕШ». Погрожуючи ножем, він вимагав у співробітниць, що перебували в приміщенні, гроші. Дізнавшись, що в наявності тільки 3 тис. грн, він взяв жінок у заручниці, велів викликати поліцію і вимагав за звільнення співробітниць установи 1 млн дол. Також він вимагав, щоб йому забезпечили прибуття вертольота, на якому він мав намір втекти з місця злочину. В іншому випадку він погрожував, що вб'є жінок, тримаючи ніж біля шиї однієї з них.

Зловмисник також зірвав одну з камер відеоспостереження, пошкодив офісний ноутбук і забарикадував столом вхідні двері.

Як сказано в документі, постраждалі перебували з ним в одному приміщенні близько 3 годин. Заспокоївшись, чоловік дозволив заручницям скористатися санвузлом і мобільним телефоном, прийняти передані з вулиці воду і ліки (корвалол). Він також пропонував жінкам вступити з ним у статеві відносини.

В результаті спецоперації правоохоронців обвинуваченого затримали, а заручниць звільнили. Одну з них госпіталізували до психіатричного лікувального закладу, а після лікування вона звільнилася з роботи із зазначеної фінустанови.

Як зазначається, обвинувачений свою провину визнав і розкаявся. Він стверджував, що не збирався вбивати заручниць. Свій вчинок він пояснив скрутним матеріальним становищем, в якому опинився влітку минулого року через невиплату йому зарплати на будівництві, де працював неофіційно. Він також розповів, що втратив орендоване житло і йому довелося продати автомобіль, що негативно вплинуло на його емоційний стан.

Вивчивши матеріали справи, суд, визнавши чоловіка винним в розбої і захопленні заручників, засудив його до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі 7 липня 2019 року поліція під час штурму приміщення фінустанови звільнила двох співробітниць, захоплених зловмисником у заручниці. Підозрюваного, 1994 р.н., затримали.

Було відкрито провадження за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 147 (захоплення заручників) та ч. 3 ст. 187 (розбій).