Двоє туристів намагалися пройти кордон, попри карантин / Фото: УНІАН

Двох українських туристів, які намагалися виїхати з Чорногорії, було заблоковано на чорногорсько-боснійському кордоні.

Про це повідомив консул посольства України в Чорногорії Михайло Шматов на сторінці у соцмережі Facebook.

«Незважаючи на те, що всі державні кордони з Чорногорією закриті, і я заборонив громадянам виїзд на своєму авто за кордон, двоє українських туристів, яких я декілька разів до того попереджував про небезпеку і ризики, сьогодні все ж вирішили добратися України самостійно. В результаті вони були заблоковані між боснійсько-хорватським кордоном, бо Хорватія їх не пустила, через заборону в’їзду і транзиту, а Боснія відмовилася їх назад повертати. Потім Боснія вирішила, що впустить лише за умови розміщення на 14-денний карантин у наметовому містечку», - відзначив консул.

Відео дня

Читайте такожЗ Греції додому повертаються 137 українців – МЗС

У цьому зв'язку він повідомив, що з колегами з Боснії майже день «витягували двох українців з халепи».

«У результаті поліцейським конвоєм вони були повернуті до Чорногорії, яка попередньо мені дала згоду, що їх впустить назад, але ні. Правила є правила. Іноземцям без дозволу на проживання в’їзд заборонений. Всі мої благання і намагання хоча б якось їм допомогти закінчилися безрезультатно», - заявив Шматов.

Він додав, що рішення щодо двох українців має прийняти кризовий штаб, який проведе засідання сьогодні вранці.

«Всі документи і прохання подані, сподіваюсь, що їм дозволять в’їхати, без розміщення в обсервації, за умови їх скорішої евакуації», - додав консул.

Двоє українців змушені були ночувати у машині перед чорногорським кордоном.

«Сподіваюсь ця історія буде уроком для всіх. Європа змінилася, і в ній мають значення кордони та паспорти. Враховуйте нові правила, якими би тимчасовими вони не були. І слухайте консулів, ми вам допомагаємо, навіть якщо ви цього не розумієте», - заявив Шматов.

Як повідомляв УНІАН, близько 2 тис. українських туристів не можуть вилетіти на батьківщину з Таїланду після закриття авіасполучення у зв'язку з епідемією коронавірусу.