Також Хмельницький дав оцінку ситуації в Україні

У найближчі кілька років перспективними галузями будуть виробництво харчових продуктів і ліків, а також медицина в цілому.

Про це в прямому ефірі онлайн-марафону "Як бізнесу розвиватися в умовах карантину" заявив український підприємець та інвестор, засновник компанії UFuture Василь Хмельницький.

Читайте такожМОЗ посилить співпрацю уряду з фармацевтичними компаніями задля боротьби з коронавірусом – міністерство

Відео дня

“Завжди залишаються актуальними харчові продукти, ліки, медицина. Нинішня криза, я думаю, призведе до бурхливого розвитку галузей охорони здоров'я. Також - доставка продуктів, інтернет-навчання, сервіси, що дозволяють людям комфортно спілкуватися інтернетом. Будівництво також залишиться актуальною сферою. Так, є тренд, що люди у світі припиняють купувати житло, вони живуть в орендованих приміщеннях, але саме туди й піде будівельний бізнес: створювати комплекси та здавати квартири в оренду", - зазначив бізнесмен.

Також інвестор дав оцінку ситуації в Україні. “Можливості після кризи для України та взагалі всього пострадянського простору дуже великі. Весь світ став обережно ставитися до продукції з Китаю. Не йдеться про повне заміщення, - диверсифікація ризиків. Але Україна, маючи багато талановитих фахівців, може поставляти продукцію на весь світ. А головне - виробляти для внутрішнього споживання. У нас близько половини продукції - з-за кордону. Це величезна ніша, яка відкрита для підприємців", - наголосив Хмельницький.

Василь Хмельницький — засновник компанії UFuture, стратегічний інвестор компанії Biopharma, UDP Renewables, інноваційних парків UNIT.City в Києві та Харкові, індустріального парку "Біла Церква" та ін. Вартість активів UFuture оцінюється в $550 млн. У 2019 році UFuture інвестувала в різні проекти понад $60 млн.