ТСН розпочинає спецпроект "Карантин" / фото ТСН

24 березня о 19.30 в ефірі ТСН на каналі «1+1» відбулася прем'єра спецпроекту «Карантин» про те, як українцям адаптуватись до нової реальності у боротьбі з епідемією коронавірусу. У 5-серійному циклі сюжетів команда ТСН розкаже українцям, що таке «вірус паніки», як підготуватися до життя в самоізоляції та чим зайнятися, коли з’являється купа часу в замкненому просторі.

Автором сюжетів стали 5 спецкореспондентів ТСН - Мирослав Ганущак, Тетяна Штан, Марина Макущенко, Людмила Бадалян та Марія Шевченко. Журналісти вдалися до незвичайних соціальних експериментів і протягом тижня ділитимуться їх результатами щодня у вечірньому випуску ТСН. 

«Ми зрозуміли, що світ в умовах пандемії коронавірусу змінився вже сьогодні. І людям треба звикати не просто жити в самоізоляції на карантині, але і адаптуватися до нових реалій з найменшими фізичними і психологічними втратами. У спецпроекті «Карантин» ми вирішили провести серію соціальних експериментів та у легкій доступній формі розповісти українцям, як жити в умовах карантину. Як не впадати у депресію та чому важливо перелаштовувати свій мозок і жити далі. Кожен із наших 5 журналістів обрав тему, яка знаходиться у сфері його професійних інтересів і експертизи. Таким чином, спецпроект охопив всі найважливіші аспекти людського життя - економіку, психологію, здоров’я і навіть побут. Сподіваємося, що наші сюжети допоможуть глядачам більш оптимістично поглянути на життя, навіть в нинішніх карантинних умовах», — розповідає заступник директора департаменту з нових форматів Ольга Кашпор.

Під час зйомок спецпроекту команда ТСН проводила соціальні експерименти на вулицях столиці, побувала у невеличкому селі, подивилася, як українські сім’ї проходять випробування карантином та зібрала купу корисних лайфхаків і дієвих порад від психологів. 

Вже першому сюжеті ТСН з’ясовувала, чи реально прожити день на метровій відстані від людей, як це рекомендують лікарі у боротьбі з вірусом. Автором сюжету став кореспондент ТСН Ярослав Ганущак, який спеціалізується на журналістських експериментах.

Відео: ТСН

А вже у наступному випуску спецпроекту українці побачать, як правильно зібрати екстрений рюкзак для самоізоляції. Кореспондентка ТСН Тетяна Штан покаже, які найнеобхідніші речі повинні бути у кожного під час перебування вдома на карантині, а також чим відрізняється самоізоляція в місті та у селі.

Крім того, ТСН розповість про психологічні особливості і заразність паніки, підрахує, скільки коштує карантин, порадить, як прожити самоізоляцію з власною родиною та не зіпсувати стосунки у сім’ї. А також проведе соціальний експеримент разом з відомим українським актором Володимиром Горянським.

Редактором проекту є Ольга Кашпор, заступник директора департаменту з нових форматів, головний режисер ТСН — Олеся Коваленко.

Як адаптуватися до життя в умовах самоізоляції, та наскільки може змінитися наша реальність після закінчення карантину — дивіться протягом цього тижня о 19.30 в ТСН на «1+1».