У Полтаві заборонили роботу деяких кіосків / фото УНІАН

З 8 квітня у Полтаві заборонили роботу МАФів з реалізації фаст-фуду, страв швидкого приготування, продажу кави та інших напоїв.

Про це йдеться у рішенні комісії з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій Полтавської міської ради, що ухвалене сьогодні ввечері.

Як заявив УНІАН секретар Полтавської міськради Олександр Шамота, влада міста прийняла рішення щодо заборони роботи МАФів з реалізації фаст-фуду, страв швидкого приготування, продажу кави та інших напоїв на час карантину.

Відео дня

Також прийнято рішення про обов’язкову дезінфекцію - не менше 2-х разів на добу робочих поверхонь платіжних терміналів та банкоматів, про передачу із матеріального резерву засобів захисту та обладнання для дезінфекції.

Читайте такожУ Києві заборонили роботу кіосків з продажу шаурми та кави

Крім того, власники підприємств, установ та закладів усіх форм власності мають встановити додатковий дизбар’єр на вході - щоб кожен відвідувач на спеціальному килимку дезінфікував собі підошви взуття. Цей захід йде паралельно з дезінфекцією рук.

Окрім цього, керівники закладів усіх форм власності повинні забезпечити своїх працівників засобами індивідуального захисту та антисептиками для рук.

Як повідомляв УНІАН, 6 квітня у Полтаві виявлено перший випадок інфікування коронавірусом.

Загалом у Полтавській області зареєстровано 16 хворих на COVID-19.

Читайте також: