REUTERS

В Одесі затримано більше 10 осіб, які закидали петардами приміщення, в якому перетували учасники фестивалю квір-культури «ОдессаПрайд-2015».

Як повідомили УНІАН у відділі зв'язків з громадськістю Головного управління МВС в Одеській області, понад 10 людей - активних учасників порушення громадського порядку, запрошено в один з райвідділів Одеси для надання пояснень.

Читайте такожФестиваль ЛГБТ-культури в Одесі закидали петардами з криками "Слава Україні" (фоторепортаж)

Відео дня

«Молоді люди в масках закидали піротехнікою приміщення, в якому представники квір-культури проводили фуршет з нагоди відкриття фестивалю. Постраждалих немає», - зазначили в главку.

За словами голови оргкомітету фестивалю Ганни Леонової, фуршет проходив в центрі міста.

«Кілька десятків людей з якоїсь радикально-маргінальної спільноти зробили спробу прорватися всередину... В результаті нас закидали димовими, піротехнічними пристроями. Щаслива випадковість, що ніхто не постраждав», - сказала Леонова.

Вона зазначила, що у приміщенні в момент нападу було понад 60 учасників фестивалю.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі 14-16 серпня запланований фестиваль квір-культури «ОдессаПрайд-2015», в рамках якого був заявлений «Марш рівності». В рамках фестивалю мали відбутися майстерня, присвячена арт-протесту як інструменту роботи з суспільством, квест-екскурсія по місту, дискусійні майданчики «Гей-туризм як елемент територіального брендінгу Одеси» та «Гей-образи в мас-культурі», відкриття фестивалю короткометражного ЛГБТ-кіно, фотовиставка і т. п.

Читайте також"Україна єдина, ми - її частина": Участники ЛГБТ-фестивалю в Одесі вийшли на пікет

12 серпня стало відомо, що мерія Одеси відмовилася прийняти заявку на проведення «Маршу рівності», проти якого також виступили представники релігійних конфесій. Одеський окружний адміністративний суд заборонив проведення маршу.