Президент ФК "Шахтар" (Донецьк) Рінат АХМЕТОВ вважає, що діти багатих батьків створюють у спорті "нерівну конкуренцію". Про це він сказав журналістам на будівельному майданчику нового стадіону ФК "Шахтар" в Донецьку перед приїздом на об`єкт Президента України Віктора ЮЩЕНКА 17 квітня, пише газета Донецької облради "Жизнь" в номері від 22 квітня.

"Ось я дивлюся іноді – привезли свою дитину на джипі на тренування і забрали на джипі. Все! Ставте мені питання: цей тренер – чистий корупціонер. Цього тренера я повинен вигнати з роботи, тому що – ну що це таке?.. ", - сказав Р. АХМЕТОВ.

При цьому він пригадав своє дитинство, коли "ми завжди, образно кажучи, бігали пацанами".

Відео дня

"Я завжди 20 хвилин до вокзалу пішки, тролейбусом десять зупинок, це 35 хвилин. Я точно знаю, що мені потрібно було 50 хвилин для того, щоб я вже переодягнувся, і так само – назад. Щодня – вранці і ввечері. І вранці, якщо прогуляв школу, - теж на тренування. Ось весь графік. І я навіть не уявляю, що таке – на "джипику", - вважає президент "Шахтаря".

"За великим рахунком, я відразу знаю, що це діти багатих і толку з них не буде. Тому, раз їх узяли, значить, когось не взяли. А серед тих, кого не взяли, можливо, були великі таланти. Це означає, що тут якась нерівна конкуренція", - відзначив Р. АХМЕТОВ.

"У результаті, я дуже жорстко ставлю це питання, я за цим стежу. Тільки я бачу, що вони пересіли з "джипів" на "запорожці", все нормально", - резюмував президент "Шахтаря".