0629.com.ua

Як повідомляє 0629.com.ua, на думку авторів петиції, величезна кількість видатних уродженців і жителів Маріуполя 19-20 століть сьогодні маловідомі городянам, навіть якщо про них знають далеко за кордоном або називають вулиці в їх честь в інших містах.

Читайте такожУ Краматорську запропонували нові назви для 51 вулиці в рамках декомунізації (фото)

«Місто має пишатися ними, поважати їх пам'ять і ставити їх життєвий подвиг в приклад наступним поколінням маріупольців. Безумовно, це Володимир Бойко, він унікальний і гідний пошани і увічнення пам'яті, а є ще й академік-офтальмолог Михайло Авербах, оперний співак Михайло Гришко, художник-монументаліст Віктор Арнаутов, творець Старої вежі і маріупольського водопроводу Віктор Нільсен, є унікальний краєзнавець Лев Яруцкий, автор герба Маріуполя, всесвітньо відомий медальєр Юхим Харабет, міські голови Маріуполя, творці шкіл і вузів, театрів, будівельники заводів і порту - таких людей десятки, набагато більше, ніж 86 запропонованих до перейменування вулиць. Що говорити: у Маріуполі сьогодні немає навіть вулиці імені всесвітньо відомого живописця Архипа Куїнджі, лише провулок», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Крім того, автори клопотання вважають, що називати вулиці на честь великих маріупольців 19-20 століть - це ще й особливий спосіб просування міста, розвитку його іміджу.