dumskaya.net

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні ввечері на Куликовому полі біля Будинку профспілок кілька десятків проросійськи налаштованих громадян, у тому числі, учасники сепаратистських акцій, що проходили раніше, зібралися з нагоди річниці з дня загибелі людей у Будинку профспілок. Зокрема, півтора роки тому, 2 травня 2014 року, тут під час пожежі загинуло 48 осіб.

Представники патріотичних організацій прибули на Куликове поле, щоб перешкодити їм, оскільки вважають, що акція «куликовців», не жалобна, а «провокаційна для розхитування ситуації в місті».

Читайте такожВ Одесі під час мітингу на Куликовому полі сталася бійка

Відео дня

Між опонентами сталася бійка, хтось розбризкав сльозогінний газ. Правоохоронцям вдалося розділити ідеологічних противників живим кордоном.

До сьогоднішнього вечора опоненти готувалися завчасно.

dumskaya.net

«Куликовці» свій захід під назвою «Свічка пам'яті» анонсували, в тому числі, банером, вивішеним ненадовго минулого тижня біля Морського вокзалу Одеського порту. На цьому плакаті був напис про те, що людей у Будинку профспілок нібито «спалили нацисти».

Читайте такожВ Одесі суд переніс засідання у справі про масові заворушення 2 травня минулого року

Активісти Куликового поля, готуючись до акції, також перефарбували жовто-синій паркан біля Будинку профспілок у чорний колір. Встановили банер із фотографіями загиблих у Будинку профспілок, а також різні плакати, серед яких - «Одеська Хатинь». На асфальті великими літерами написали: «Не забудемо, не пробачимо».

dumskaya.net

Дізнавшись про «Свічку пам'яті», представники патріотичних організацій привезли державні прапори України, звукову апаратуру й заявили, що проведуть «конкурс пісні». Вони побачили плакат із написом «Одеська Хатинь», зірвали його та спалили.

Читайте такожПроект "Куликове поле" в Одесі фінансувала Москва – група "2 травня"

Проукраїнські активісти пояснили свій вчинок тим, що «Одеська Хатинь» - провокаційна заява, яка не відповідає дійсності, оскільки в Будинку профспілок під час пожежі були не лише «випадкові люди», а й озброєні бойовики. Крім того, як стверджують патріоти, організатори акції «Свічка пам'яті» нібито отримують за це винагороду від «прокремлівських сил, спекулюючи на горі родичів».

dumskaya.net

Як повідомляв УНІАН, 2 травня 2014 року в Одесі сталися сутички між проросійськими й проукраїнськими активістами. Відразу в центрі міста загинули кілька людей. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, до табору сепаратистів. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок, в якому перебували багато людей, почалася пожежа, під час якої також загинули люди. Всього 2 травня постраждали близько 300 осіб, загинули 48 осіб.