Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив під час засідання Кабінету міністрів.

За словами Яценюка, в українських школах має бути європейська якість освіти, а закон про освіту є однією з найголовніших реформ 2016 року.

"Він (закон) повинен бути проголосований в цілому до кінця поточного року", - сказав Яценюк.

Відео дня

Читайте такожУкраїна приєднається до міжнародної системи оцінювання знань учнів та студентів

Він також наголосив на важливості того, щоб закон передбачав обрання директорів шкіл на відкритих конкурсах.

За словами Яценюка, в кожному обласному центрі мають з’явилися так звані hub schools – школи, "які би продемонстрували, що таке європейська якість освіти, починаючи з будівлі школи і закінчуючи вчителями, які отримують відповідну заробітну плату і мають можливість навчити наших дітей".

Читайте такожПорошенко наголошує на необхідності оновлення освітніх стандартів та навчальних програм

Яценюк закликав міністра освіти і науки Сергія Квіта провести відповідні зустрічі і консультації зі всіма фракціями щодо цього законопроекту.

Як повідомляв УНІАН, Квіт раніше заявив, що напрацьовано три законопроекти для реформування освітньої галузі: базовий законопроект про освіту, законопроект про професійну освіту і законопроект про наукову та науково-технічну діяльність.

У законопроекті "Про освіту" передбачається нова модель здобуття середньої освіти – впродовж 12 років, з яких 1-5 класи – це початкова школа, 6-9 класи – базова школа, 10-12 класи – профільна старша школа.