wikimedia.org

Про це повідомляє «Фонтанка».

ФСБ, як пише видання з посиланням на джерела, звинуватила Нікольського в передачі українській стороні документації на десантний корабель «Зубр», спроектований конструкторським бюро «Алмаз».

Троє професійних суддів міського суду Петербурга визнали колишнього старшого наукового співробітника 1-го ЦНДІ (кораблебудування і озброєння ВМФ) винним за всіма пунктами звинувачення. У строк покарання зараховано арешт з жовтня 2012 року.

Відео дня

Читайте такожГенпрокуратура РФ вибачилася перед звинуваченою у держзраді багатодітною матір'ю

Нікольський спочатку провину не визнавав. На судовому слідстві, як повідомляли місцеві ЗМІ, він змінив позицію, попросивши суд перекваліфікувати справу на «контрабанду документів, які можуть використовуватися при створенні озброєння і військової техніки» (ст. 226.1 КК РФ).

Це не перший раз, коли вчені і колишні співробітники силових структур визнаються винними в державній зраді. У середині листопада Московський обласний суд визнав екс-співробітника МВС Євгена Чистова винним у державній зраді у формі шпигунства і засудив його до 13 років позбавлення волі в колонії суворого режиму. У вересні Мосміськсуд визнав колишнього співробітника ГРУ Геннадія Кравцова винним у державній зраді і засудив його до 14 років колонії. В серпні 2015 року до 15 років був засуджений фізик Селянінов.