звіт

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль сьогодні на брифінгу в Києві.

Читайте такожМЗС про скасування вільної торгівлі з Росією: Путін порушив усі канони міжнародного права

"Всі спекуляції, які зараз відбуваються щодо інтерпретації зобов’язань, взятих на себе президентом та прем’єром (відповідно до шостого звіту Єврокомісії про виконання Україною плану дій щодо візової лібералізації з ЄС – УНІАН ) не мають нічого спільного із тим, що зазначено в звіті", - заявила вона.

Відео дня

"Звіт є фінальним, жодних додаткових звітів вже не буде. Ми будемо продовжувати працювати виключно в режимі спільних органів, передбачених відповідно до Угоди про асоціацію", - зауважила Зеркаль.

"Ми зараз переходимо на іншу фазу – спілкування не з Комісією, а з державами-членами ЄС", - заявила вона.

Як повідомляв УНІАН, 18 грудня, на сайті Єврокомісії був опублікований шостий звіт ЄК щодо виконання Україною Плану дій візової лібералізації.

В звіті ЄК констатує, що Україна виконала всі умови для того, щоб рекомендувати включити її до списку країн, з якими в Євросоюзі функціонує безвізовий режим.

Звіт буде направлений Раді ЄС та Європейському парламенту, і на основі цього документа вони мають затвердити рішення щодо лібералізації візового режиму з Україною.

Як відомо, діалог між Євросоюзом та Україною щодо лібералізації візового режиму був запущений в 2008 році, а в 2010 році ЄС запропонував Україні план дій щодо візової лібералізації. Від того часу Єврокомісія оприлюднила п`ять звітів щодо прогресу України на шляху до скасування віз.