odesa.mns.gov.ua

Як повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС в Одеській області, о 6:50 до служби порятунку «101» надійшло повідомлення про виникнення пожежі в будинку по вулиці Троїцькій, 18.

Пожежно-рятувальні відділення, які прибули на місце пожежі, відімкнули спеціальним інструментом та відкрили вхідні двері в квартирі №24, де був осередок займання.

Мешканці будинку були евакуйовані.

«Ускладнювалося гасіння вогнища пожежі наявністю в перекритті горючого утеплювача і численних порожнин. Будинок побудований з використанням очерету», - пояснили в ДСНС.

Читайте такожПід Івано-Франківськом згорів дерев'яний храм УГКЦ, що був пам'яткою архітектури (фото)

Під час гасіння перекриття між 3-м та 2-м поверхом звалилося. З метою недопущення розповсюдження вогню довелося розкрити, проаналізувати та здійснити проливку дерев'яних конструкцій між поверхами будівлі.

Пожежа була повністю ліквідована о 8:31.

«На жаль, у пожежі до прибуття пожежно-рятувальних підрозділів загинули двоє людей, тіла яких були виявлені після того, як розвіявся густий дим і гар в осередку пожежі. Загиблі - пенсіонери 78 і 90 років. До того ж, господиня квартири була інвалідом 2-ї групи», - додали в прес-службі.

У відомстві зазначили, що вогнем пошкоджено дві квартири на 2-му і 3-му поверхах, майно і речі. Причини пожежі встановлюються.

1