REUTERS

Про це повідомляється на сайті посольства з посиланням на заяву Міністерства культури та туризму Туреччини з приводу оголошення надзвичайного стану.

Читайте такожПарламент Туреччини схвалив закон про режим надзвичайного стану

Як зазначили у дипломатичній місії, надзвичайний стан, оголошений по всій території Туреччини терміном на три місяці з 21 липня 2016 року, становить собою пакет заходів, які будуть застосовуватися в рамках конституційного права, для підвищення заходів безпеки з метою забезпечення державним органам можливості боротися із загрозою, спрямованою проти прав і свобод громадян.

Відео дня

Зазначений пакет заходів не включає обмежень базових прав і свобод. Заходи безпеки, які будуть вживатися, в жодній формі не впливатимуть на повсякденне життя громадян Туреччини, подорожі та відпустки гостей, які відвідують країну, та не створюватимуть жодних перешкод для міжнародного туризму та повітряного сполучення. Будь-які негативні ситуації, які могли б вплинути на безпечний відпочинок гостей на усіх туристичних напрямках, відсутні.

Як повідомляв УНІАН, раніше посольство України в Туреччині заявило, що у зв'язку із запровадженням надзвичайного стану в Туреччині українці при перебуванні у цій країні повинні завжди мати при собі посвідчення особи.