Фото wikimedia.org

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Міністерства культури України.

Зазначається, на після проведення інспекції міст-претендентів на проведення у 2017 році пісенного конкурсу Євробачення на чолі з міністром культури Євгеном Нищуком оргкомітет опрацьовує подані заявки. Результати експертизи та саме місто-господар Євробачення – 2017 обіцяють названі вже найближчим часом.

Читайте такожОголошення міста-господаря Євробачення-2017 перенесли "на невизначений термін"

Відео дня

Так, протягом 25-28 липня члени оргкомітету, спільно з представниками Європейської Мовної Спілки – інспекторами Йоном Ола Сандом та Надьєю Буркхард, особисто відвідали усі ключові об’єкти у Києві, Одесі та Дніпрі. Отримані в рамках експертизи документи щодо стану їх будівництва та реконструкції опрацьовуються фахівцями задля визначення строків та реальних можливостей підготуватися до проведення відомого європейського музичного конкурсу.

"Під час цієї інспекції з представниками EBU я насправді був гордий за Україну – яка ми велика, цікава, різнобарвна держава, де кожне місто має свою родзинку, унікальну атмосферу і так гостинно готове приймати гостей", – сказав Нищук.

Як повідомляв УНІАН, 27 липня на окремому позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалене рішення щодо надання державних фінансових гарантій організаторам конкурсу Євробачення.