фото: УНИАН

Як повідомили УНІАН в прес-службі мерії, друге народження музею приурочать до Дня міста, який відзначається 2 вересня. Як відзначили в мерії, в даний час організатор Музею футболу і Клубу уболівальників футболу в Одесі Еммануїл Ганев зі своєю командою однодумців завершує роботи з підготовки експозиції у новоствореному Музеї футболу.

Читайте такожВ Одесі завершили реконструкцію знаменитої скульптури атлантів (фото)

Ідею створення такого клубу-музею - єдиного поки в Україні - Ганев вперше здійснив у 2009 році, проте в 2013 році сильна пожежа майже повністю знищила музей.

Відео дня

Відновлений Музей футболу відкриється в сквері Історії футболу. До нього веде Алея кубків, де встановлений головний елемент скверу Історії футболу - стела трьом українським власникам «Золотого м'яча»: Олегу Блохіну, Ігорю Бєланову і Андрію Шевченку.

«Загальна площа спортивного комплексу становить 1200 кв метрів», - відзначили в прес-службі.

У музеї буде два великі зали: перший присвячений історії становлення професійного одеського футболу, починаючи з 1878 року до сьогоднішнього дня, а другий зал розповідатиме про історію світового футболу - тут розміщуються колекції різних речей іменитих футболістів.

Крім того, в новому Музеї футболу відновить роботу і Клуб уболівальників футболу. Для зустрічей членів Клубу в середині залу встановлено 10-метровий стіл, а на стінах - 4 великі екрани. Тут планується проводити зустрічі, дебати, перегляди матчів та телемости із зарубіжними колегами.

Сьогодні експозиція музею налічує понад 5 тис. різних експонатів: від афіш та плакатів початку минулого століття до футболок знаменитих футболістів, які вони зазвичай дарують вболівальникам після історичних матчів.

Читайте такожТираспольську площу Одеси чекає повне оновлення (фото)

Як зазначив Ганев, багато вболівальників і ветеранів футболу вже чекають відкриття музею.

«Тому що ті заходи і зустрічі друзів, які тут проходили до пожежі, були дуже продуктивними і цікавими як для любителів, так і для футбольних професіоналів. Наші зарубіжні колеги вже в курсі, що ми відновлюємо роботу і також з нетерпінням чекають відкриття», - розповів Ганев.

Як повідомляв УНІАН, у жовтні 2013 року в Київському районі Одеси на одному з ринків сталася пожежа в кафе «Казка», звідки вогонь перекинувся на торговельні павільйони з реалізації будівельних матеріалів, на загальній площі 480 к. м. Над кафе знаходився Музей футболу, в якому тоді згоріли тисячі рідкісних експонатів.