Підозрювана заявила, що справа проти неї сфальсифікована / Фото УНІАН

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення сьогодні, 23 листопада, ухвалив Київський райсуд Харкова.

Під час засідання представник прокуратури зазначив, що існує небезпека того, що підозрювана впливатиме на свідків та потерпілу, переховуватиметься від суду та слідства. Може вчинити інші злочини.

“Просимо суд задовольнити клопотання і застосувати до підозрюваної такий запобіжний захід, як тримання під вартою”, - сказав представник прокуратури, звернувши увагу на тяжкість, суспільну небезпеку злочину, а також те, що він був вчинений стосовно малолітньої дитини.

Відео дня

Читайте такожСкандал на Харківщині: педагог інтернату "продавала" вихованця на органи за $10 тисяч - Аваков (фото)

У свою чергу, адвокат підозрюваної наголосив, що жінка має стійкі соціальні зв’язки, не може впливати на свідків, оскільки їх свідчення вже зібрані, та просив визначити міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Сама підозрювана заявила, що має проблеми із здоров’ям і потребує лікування.

При цьому на прохання суду вона не змогла надати будь-якої документації, що свідчила б про її захворювання.

Крім того, підозрювана заявила, що справа проти неї сфальсифікована.

Вислухавши думки сторін, суд підтримав клопотання держобвинувачення і призначив підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 19 січня 2017 року включно, визначивши можливість внесення застави в розмірі 413,4 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, 21 листопада у Харківській області затримали педагога інтернату, яка намагалася продати 13-річну вихованку даного закладу.

Їй повідомлено про підозру за ч.3 ст. 149 КК України (торгівля людьми або здійснення іншої незаконної угоди, вчиненої щодо малолітнього). Максимальна санкція статті передбачає 15 років позбавлення волі.