Суд частково задовольнив позов генерала / ombudsman.gov.ua

Вищий адміністративний суд частково задовольнив позов генерал-лейтенанта Володимира Хижого проти Міністерства оборони та Генштабу ЗСУ. Про це повідомляє Резонанс.

Видання зазначає, що 2015 року, перебуваючи на посаді заступника начальника Генштабу, генерал Хижий ініціював перевірку військових складів в Україні, та попередив Міноборони про можливість скоєння диверсій на військових об’єктах. Однак після вибуху у Сватовому Хижий був звільнений наказом міністра оборони Степана Полторака від 18 лютого 2016 року із формулюванням «за систематичне невиконання умов контракту».

Читайте такожУ Балаклії сапери знешкодили понад 5,6 тисяч вибухонебезпечних предметів – Міноборони

Відео дня

Не погодившись із наказом міністра, у квітні 2016 року Хижий звернувся до Вінницького окружного адмінсуду із позовом щодо скасування протиправного, на його думку, наказу та поновлення на посаді. Після відмови у задоволенні позову кількома інстанціями трудовий спір дійшов до Вищого адміністративного суду України.

Після дебатів сторін колегія суддів ВАСУ визнала правомірність аргументів позивача, і скасувала рішення Вінницького окружного адмінсуду та Вінницького апеляційного адмінсуду про відмову у поновленні генерал-лейтенанта В. Хижого на посаді заступника начальника Генштабу. Наразі справу повернуто на розгляд до першої інстанції.