Правоохоронці закликають киян і гостей міста дотримуватися встановлені правила поведінки / Facebook Оксана Блищик

Поліцейські під час несення служби по охороні громадського порядку під час проведення Маршу рівності в Києві у кількох молодих людей виявили газові балончики і балаклави. Про це на своїй сторінці у Facebook написала речник столичної поліції Оксана Блищик.

Марш рівності в Києві / Facebook Оксана Блищик

"Службу в центральній частині столиці несуть понад 5 тис. правоохоронців. В місці проведення заходу встановлені фільтраційні пункти, чергують кінологи і кінна поліція.

Марш рівності в Києві / Facebook Оксана Блищик

Правоохоронці закликають киян і гостей міста дотримуватися встановлені правила поведінки, не порушувати закон і не влаштовувати провокацій.

Відео дня

Читайте такожМарш рівності в Києві: центр вже перекрили, на вулицях чергує Нацгвардія (фото, відео)

Близько 9:15 у кількох молодих людей під час перевірки правоохоронці виявили балаклави і газові балончики.

Марш рівності в Києві / Facebook Оксана Блищик

Під час проходження кордону поліції біля станції метро «Університет» у молодих людей виявили курячі яйця і зеленку.

Близько 100 учасників акції проти проведення Маршу рівності біля парку імені Тараса Шевченка безперервно ходять по пішохідному переходу і утворили ланцюг. Під час проходження кордону поліції біля станції метро "Університет" у молодих людей виявили курячі яйця і зеленку.", - написала Блищик.

Як повідомляв УНІАН, противники маршу із самого ранку зібравшись на Майдані незалежності, прийшли до парку Шевченка і стоять на проїзній частині навпроти Київського національного університету імені тараса Шевченка. Також вони спалили прапор ЛГБТКІ-спільноти у вигляді веселки.