057.ua

Біля Харківського літературного музею, який знаходиться на вул. Багалія, 6, відкрилася вулична бібліотека, повідомляє 057.ua. Ідея створення належить співробітникам літературного музею. Бібліотека під назвою «Книжкова клюмба» складається з 4 вітрин, які захищені склом.

Читайте такожУ Харкові встановили автомат для переробки пластику, який видає подарунки (фото)Взяти почитати книги може будь-хто, але забирати їх з собою забороняється. Почитати книгу можна в теплу пору року з 10:00-17:00.

057.ua

«Книжковий асортимент змінюється через кілька днів. У нас спеціально зібрані книги за жанрами. Для вуличної бібліотеки у нас відібрана: дитяча література, сучасна література, українська література, зарубіжна література, класика, освітня література та суспільно-політична. За час роботи бібліотеки випадків вандалізму не було», - говорить одна зі співробітниць Харківського літературного музею.

Відео дня

Це перша вулична бібліотека, яка з'явилася в Харкові. Книги читає молодь і люди старшого покоління. Також у нас проводяться буккросинги.

057.ua

Перший букроросинг відбувся 10 липня. Спеціальним гостем був український актор театру «Арабески» Місько Барбара, який теж подарував харків'янам свої книжки», - каже науковий співробітник Харківського літературного музею. 25 липня планується влаштувати буккросинг за участю відомого українського поета і прозаїка Сергія Жадана.