Наразі тривають слідчі дії (обшуки) / фото nabu.gov.ua

Детективи Національного антикорупційного бюро України разом з працівниками СБУ затримали суддю Ленінського районного суду Полтави під час отримання хабара. Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті НАБУ.

За даними правоохоронців, суддю затримано за підозрою у скоєнні злочину, кваліфікованого за ч.3 ст. 368 («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службової особи») Кримінального кодексу України. Суддю затримано після одержання ним хабара від представника позивача у цивільній справі. За версією слідства, служитель Феміди взяв гроші за винесення рішення в інтересах позивача, який вимагав стягнути заборгованість у сумі 100 тис. грн.

Наразі тривають слідчі дії (обшуки). Вирішується питання повідомлення судді про підозру, а також внесення подання до Вищої ради правосуддя щодо надання дозволу про утримання судді під вартою.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області затримано голову селищної ради під час одержання 30 тисяч гривень хабара

Розслідування зазначених фактів детективи НАБУ розпочали в березні 2017 року.

Правоохоронці поки що не повідомляють ім’я затриманого судді. Проте за даними полтавських ЗМІ, затриманим суддею є Сергій Кононенко.

Суддею Кононенко працює вже 15 років. З серпня 2002 року по травень 2005 року він працював суддею військового місцевого суду Полтавського гарнізону, з травня 2005 року — суддя Ленінського районного суду міста Полтави. Верховною Радою України 21 травня 2009 року обраний на посаду судді безстроково. Відомо, що у липні 2016 року Сергій Кононеко подав до Вищої ради юстиції заяву про відставку, проте отримав відмову.