Ілюстрація / REUTERS

ФСБ РФ по Самарській області оприлюднила відео зі свідченнями нібито українського «шпигуна», якого мають намір депортувати в Україну. Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, на відео чоловік відрекомендувався як Сергій Сотников і повідомив, що до червня працював складальником суден на Херсонському державному суднобудівному заводі.

За словами чоловіка, ще в 2016 році його викликав до себе співробітник Служби безпеки України на ім'я Данило і запропонував допомагати службі, на що він погодився.

Також чоловік у кадрі повідомляє, що йому присвоїли псевдонім «Серж», і перед поїздкою до Росії Данило доручив йому зібрати інформацію про Тольяттинський завод, куди він вирушив на заробітки.

Відео дня

Читайте такожУ Києві СБУ затримала агента російських спецслужб, який намагався завербувати представника Міноборони (фото)

«Інші завдання СБУ мною не відпрацьовувалися. Відомості про діяльність Тольяттинського заводу я нікому не надавав», - сказав він.

За даними ФСБ, затриманий не встиг передати отриману інформацію українським спецслужбам і не завдав шкоди безпеці Росії, тому його не судитимуть за статтею Кримінального кодексу РФ «Шпигунство», а лише депортують на батьківщину.

Раніше повідомлялося, що в окупованому Криму Севастопольський міський суд 16 листопада засудив фігуранта «справи українських диверсантів» Дмитра Штиблікова до 5 років колонії суворого режиму, а також до штрафу у розмірі 200 тисяч рублів.