Державний комітет фінансового моніторингу України (Держфінмоніторинг) за результатами аналізу одержаних повідомлень щодо фінансових операцій, які підлягають фінансовому моніторингу, надіслав правоохоронним органам за 10 місяців цього року 933 узагальнених і додаткових узагальнених матеріалів щодо фінансових операцій, які можуть бути пов`язані з відмиванням злочинних доходів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Держфінмоніторингу з посиланням на голову Комітету Ігоря ЧЕРКАСЬКОГО, переданому агентству УНІАН.

Зокрема, в Генеральну прокуратуру України передано 30 матеріалів, Державну податкову адміністрації України - 299, Міністерство внутрішніх справ України - 302, Службу безпеки України - 302.

Відео дня

Підставою для формування узагальнених матеріалів стали понад 150 тис. повідомлень про сумнівні фінансові операції, одержані Держфінмоніторингом.

Найбільша кількість матеріалів знаходиться на розгляді у правоохоронних органах Києва, Дніпропетровської, Донецької, Луганської, Миколаївської, Одеської областей.

Повідомляється також, що за результатами розгляду чи при використанні матеріалів Комітету і прийнятих оперативно-розшукових заходів, впродовж цього року порушено 400 кримінальних справ. До судів направлено 116 кримінальних справ, прийняті обвинувальні вироки за 85 кримінальними справам.