Україна і Росія мають намір підписати угоди про взаємне визнання дипломів низки українських і російських вузів.

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це міністр освіти й науки України Дмитро ТАБАЧНИК сказав під час відеомосту Київ-Москва.

«Питання визнання дипломів – це питання взаємовідносин між міністерствами. І ми відпрацюємо його в найкоротші терміни», - сказав Д.ТАБАЧНИК.

Відео дня

Він наголосив, що робота проводитиметься за ініціативою глави адміністрації президента РФ Сергія НАРИШКІНА, який запропонував зробити загальний список авторитетних університетів двох країн.

«За таким списком не буде питань, і ми вийдемо на угоду і це питання вирішимо. А далі протоколами міністерств після відповідного моніторингу ці списки доповнюватимемо», - сказав він.

Д.ТАБАЧНИК відзначив, що внаслідок демократизації законодавства на початку 90-х років, в Україні сьогодні налічується 882 вузи.

«Це не реально і не потрібно», - впевнений він. За його словами, саме тому іноземні держави не можуть піти на підписання угоди про визнання дипломів усіх вузів.

У свою чергу, заступник міністра освіти і науки РФ Ісаак КАЛІНА відзначив, що складно коментувати питання про визнання дипломів більш як тисячі російських вузів.

При цьому він наголосив, що в РФ є два університети з особливим статусом – Московський і Санкт-Петербурзький - декілька федеральних університетів і 29 національно-дослідницьких університетів.

«Ці вузи проходили дуже жорсткий відбір, і вони можуть бути розглянуті в цьому списку», - сказав І.КАЛІНА.