Ігор ЗВАРИЧ
Кримінальну справу за обвинуваченням колишнього голови Львівського апеляційного адміністративного суду Ігоря ЗВАРИЧА направлено до Верховного Суду України для визначення підсудності.

Про це УНІАН повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури України.

Перший заступник генерального прокурора Віктор ПШОНКА затвердив обвинувальний висновок у кримінальній справі І.ЗВАРИЧА в отриманні хабарів в особливо великих розмірах та одного із суддів цього ж суду - у пособництві в отриманні хабарів.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, наприкінці 2008 року Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу проти на той час голови Апеляційного адміністративного суду Львова І.ЗВАРИЧА за хабарництво в особливо великих розмірах.

Під час обшуків за місцем роботи і проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду співробітники СБУ і Генпрокуратури вилучили 1 млн. доларів США і 2 млн. грн.

30 грудня 2009 року заступник генпрокурора Віталій ЩОТКІН заявив, що Генеральна прокуратура завершила розслідування кримінальної справи, порушеної стосовно І.ЗВАРИЧА по 8 епізодах одержання хабарів.

11 січня 2010 року адвокат екс-судді Руслана ЮХИМЕНКО повідомила, що І.ЗВАРИЧ разом зі своїми адвокатами почав ознайомлюватись із матеріалами кримінальної справи проти нього, яка налічує близько 70 томів.

З 20 січня І.ЗВАРИЧ оголосив безстрокову голодовку «на знак протесту проти свавілля, беззаконня» високопосадовців: тодішнього Президента Віктора ЮЩЕНКА, генпрокурора Олександра МЕДВЕДЬКА та його заступників, а також тодішнього голови СБУ Валентина НАЛИВАЙЧЕНКА, але 4 квітня припинив акцію протесту.