Івано-Франківська область матиме свого офіційного представника у повіті Марамуреш (Румунія).

Про це сьогодні УНІАН повідомили у прес-службі голови Івано-Франківської обласної держадміністрації.

За наданою інформацією, такої домовленості досягли у румунському місті Бая-Маре голова Івано-Франківської ОДА Михайло ВИШИВАНЮК та голова повітової ради Марамуреш Мірче МАН, які підписали Протокол доповнень до Угоди про співробітництво, укладеної 29 березня 2008 року.

Відео дня

Відповідно до підписаного протоколу, сторони - Івано-Франківська ОДА (Україна) і повітова рада Марамуреш (Румунія) «надають необхідне сприяння»: для відкриття міжнародного пункту переходу через українсько-румунський державний кордон Шибене (Україна) - Поєніле-де-суб-Мунте (Румунія) «в межах компетенції, визначеної національним законодавством України та Румунії»; погоджуються призначити офіційних представників Івано-Франківської області в Марамурешському повіті та Марамурешського повіту в Івано-Франківській області; створюють робочі групи з різних галузей «з метою реалізації положень Угоди про співробітництво» тощо.

За словами губернатора Прикарпаття, «домовлено про те, щоб кожен район Івано-Франківської області дружив і співпрацював з румунськими адміністративними центрами, з тим, аби бізнесмени обох регіонів мали повну інформацію про поле діяльності».

«Ми максимально підтримуватимемо румунський бізнес, а вони сприятимуть бізнесменам нашої області у себе вдома, - запевнив М.ВИШИВАНЮК. - Для оперативного вирішення усіх питань співпраці у Бая–Маре працюватиме представник Івано-Франківської області, а у нас - представник повіту Марамуреш”.