Прокуратура Криму виявила численні порушення прав громадян у Сімферопольському слідчому ізоляторі й направила на ім`я начальника Державного департаменту України з питань виконання покарань подання з проханням негайно втрутитися в ситуацію для приведення умов утримання в СІЗО у відповідність із законом.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі кримської прокуратури.

«В ізоляторі не дотримуються норми житлової площі, внаслідок чого багато осіб, які перебувають там, не забезпечені індивідуальними спальними місцями. Порушуються вимоги щодо роздільного утримання різних категорій ув’язнених і засуджених: ті, які вже мали судимість утримуються з громадянами, які раніше не притягувалися до відповідальності, обвинувачені в скоєнні особливо тяжких злочинів перебувають із тими, кому інкримінується скоєння нетяжких діянь. В умовах переповненості слідчого ізолятора з порушенням закону протягом років у СІЗО утримуються засуджені до довічного позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Особливе занепокоєння викликає у прокуратури стан медико-санітарного обслуговування контингенту, особливо - профілактика й боротьба з туберкульозом. «В установі не працює флюорограф, тому не проводяться обстеження, й немає даних про кількість хворих, туберкульозний блок переповнений у три рази. Належним чином не контролюється стан здоров`я неповнолітніх, які перебувають у СІЗО », - підкреслює наглядове відомство.

Крім того, прокуратура знайшла численні порушення при розгляді звернень громадян, зокрема - щодо необхідності надання меддопомоги ув’язненим і засудженим.

Відомство за результатами проведених у Сімферопольському СІЗО перевірок внесла цього року 25 документів реагування.