Рада зі стандартів віщання Канади (Canadian Broadcast Standards Council) визнала хіт 1985 року "Money for Nothing" британської групи Dire Straits образливим для геїв через присутність там слова "faggot", в північноамериканському сленгу, що позначає презирливе звернення до людини нетрадиційної сексуальної орієнтації. Радіостанціям Канади відтепер заборонено відтворювати "Money for Nothing" в її оригінальному вигляді. Рішення опубліковане на сайті організації.

Скарга на пісню надійшла в Раду в лютому минулого року від людини, що назвала себе представником LGBT-співтовариства, що об`єднує представників сексуальних меншин. Він, почувши по радіо один з куплетів "Money for nothing", визнав його непристойним. Рада, провівши аналіз тексту пісні, прийшла до висновку, що "трансльована по радіо пісня повинна відображати цінності 2010 року, а не 1985 року".

Відзначимо, що "Money for Nothing" в її оригінальному вигляді одержала премію "Греммі" як найкращий запис року. Саме показом кліпу на цю пісню в 1985 році відкрив своє віщання європейський підрозділ MTV.

Відео дня

Лента.ру