На Кіровоградщині передано до суду справу щодо підприємця, який завдав тілесних ушкоджень старшому слідчому прокуратури міста Олександрії.

Про це кореспонденту УНІАН повідомили в прес-службі прокуратури Кіровоградської області.

Кримінальну справу стосовно приватного підприємця було порушено в грудні минулого року за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.388 Кримінального кодексу України (за фактом приховування майна, на яке накладено арешт).

Відео дня

«Чоловік, перешкоджаючи співробітникові прокуратури виконувати службові обов’язки, використовуючи перевагу у фізичній силі, віці та чисельній кількості (у зловмисника був співучасник), з метою умисної дискредитації органів прокуратури України в присутності сторонніх осіб спричинив тілесні ушкодження служителю закону», - говориться в повідомленні.

Старшого слідчого умисно виштовхували з місця проведення слідчої дії, супроводжуючи викручуванням його рук та нанесенням ударів, додали у прокуратурі.

Це послужило підставою для порушення кримінальної справи за ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України та затримання підприємця. Йому також пред’явлено обвинувачення у скоєнні злочину, передбаченого ст.343 (втручання в діяльність працівника правоохоронного органу) КК України.

Досудове слідство у кримінальній справі завершено. Наразі обвинувачений знайомиться з матеріалами справи, після чого її буде передано до суду.