Слідчим відділом прокуратури Черкаської області порушено кримінальну справу за фактом умисного вбивства прокурора Жашківського району області Олега Осипенка, труп якого виявили працівники МНС 27 лютого 2011 року у згорілому автомобілі "Деу Ланос", за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 ч.1 КК України (умисне вбивство).

Як повідомила кореспонденту УНІАН прес-секретар прокурора Черкаської області Ольга ЛАКТІОНОВА, за попередніми висновками пожежо-технічного дослідження, причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем, доказом чого став виявлений недопалок сигарети.

Після проведення огляду місця події, труп був направлений в морг та проведений його огляд. Згідно з попередніми висновками, смерть О.Осипенка могла настати внаслідок серцевого нападу або отриманих опіків, а також не виключається можливість настання смерті внаслідок отруєння чадним газом. Механічних пошкоджень на трупі не виявлено.

Відео дня

З метою повного та об’єктивного дослідження обставин слідчим відділом прокуратури області порушено кримінальну справу за фактом умисного вбивства О.Осипенка за ознаками злочину, передбаченого ст. 115 ч.1 КК України.

Наразі проводяться оперативно-розшукові заходи, експертизи, допити свідків.

Як повідомляв УНІАН, автомобіль "Деу Ланос" згорів на стоянці біля будівлі прокуратури Жашківського району в ніч на 27 лютого 2011 року, в салоні авто на водійському сидінні виявили труп прокурора району.