Дикусаров каже, що джерело інформації - невідоме

Про це сьогодні під час брифінгу сказав речник Міністерства закордонних справ України Олександр Дикусаров, відповідаючи на запитання кореспондента УНІАН, наскільки ця інформація відповідає дійсності.

«Інформація, яка була розміщена в деяких Інтернет-ресурсах, має невідоме походження та відверто провокаційний характер», - підкреслив О.Дикусаров.

За його словами, в питаннях розвитку військово-технічного співробітництва з тими чи іншими країнами українська сторона суворо дотримується своїх міжнародних зобов’язань, взятих в рамках членства нашої держави в ООН, ОБСЄ та міжнародних режимах експертного контролю, а також національного законодавства.

Відео дня

«Враховуючи майбутнє головування України в ОБСЄ, офіційний Київ докладає і докладатиме зусиль для зміцнення безпеки та стабільності в регіоні», - сказав О.Дикусаров.

Як повідомлялося, у деяких ЗМІ Азербайджану були поширені подробиці з листа начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України генерал-майора Сергія Гмизи Президенту України Віктору Януковичу з приводу поставок зброї до Вірменії. Лист містить схему незаконних поставок 12 ракетних систем залпового вогню «Смерч», а також 50 комплексів «Голка» Україною до Вірменії.

У листі пропонується для здійснення поставок використовувати підставні фірми, зареєстровані в ЄС і СНД. У листі також йдеться, що Вірменія вже оплатила 50% договірної ціни, а також зазначається, що Азербайджан може дізнатися про це.