Про це сам керівник громадської організації повідомив радіо «Свобода».

За його словами, на території Білорусі, де він зараз перебуває, йому надали безкоштовну першу медичну допомогу, однак діагностовані в нього хвороби потребують лікування в Україні, на базі спеціалізованого інституту.

Як зазначив М.Кожушко, він повернеться в Україну на початку наступного тижня.

Відео дня

«Наразі я звернувся до Президента України, генерального прокурора та Уповноваженого з прав людини з проханням надати мені повне медичне забезпечення на території України і захистити мої права», – сказав М.Кожушко.

Він заявив, що продовжує отримувати СМС-повідомлення на свій мобільний телофон з погрозами фізичної розправи у разі повернення його в Україну. Ці повідомлення він пов’язує зі своєю громадською роботою і «розкриттям корупційних схем у сфері соціального забезпечення дітей-сиріт».

М.Кожушко повідомив, що вже отримав відповіді на свої звернення до президентів Білорусі та Росії з проханням надання політичного притулку на територіях їхніх держав.

На цю тему: Український правозахисник просить політичного притулку в Білорусі і Росії

Як повідомляв УНІАН, у січні М.Кожушко заявив у своєму блозі в мережі активістів правозахисного руху, що відмовляється від українського громадянства через замах на його життя 3 січня, нібито «за замовленням впливового депутата Дніпропетровської обласної ради».

Слідчий відділ Жовтневого райвідділу міліції Дніптропетровська розпочав досудове слідство за фактом замаху на вбивство.