Глава УГКЦ Святослав (Шевчук)

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на прес-конференції у Рівному глава УГКЦ Блаженнійший Святослав ( Шевчук).

За його словами, основне гасло, яке нині треба дати вірянам і духовенству – те, що в Україні всі чотири конфесії є вихідцями з лона однієї християнської церкви, тому святкування ювілею потрібно святкувати разом.

«Всі ми входимо до оргкомітету при Президенті України для святкування цього ювілею, і тому ми разом з владою шукаємо таких форм святкування, щоб могли бути присутні і себе вільно почувати усі передусім традиційні церкви в Україні. Щодо самої програми святкування, то найперше ми будемо брати участь у традиційних державних заходах. Ми активно вже до них долучаємося. І нашою ідеєю є також те, щоб це святкування не обмежилося лише одним офіційним актом у Києві, а щоб в усіх регіонах України і за кордоном в усіх наших єпархіях разом з нашим дипломатичними представництва ми хочемо святкувати цей ювілей», - зазначив владика Святослав.

Відео дня

На цю тему: Патріарший собор УГКЦ буде освячено до 1025-річчя Хрещення Руси-України

За словами глави УГКЦ, греко-католики завжди відзначали Хрещення Руси-України у серпні, на початках Успенського посту, на Свято Мучеників Маковейських, адже у цей період відзначали свято Хрещення наші предки. Тому й основний церковний захід, зокрема, освячення новозбудованого київського храму УГКЦ припало якраз на 18 серпня.