Прикордонники затримали мотодельтаплан

Як повідомили УНІАН у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Державної прикордонної служби, затримали його в ніч на 15 червня під час посадки, після порушення повітряного простору з України в Словацьку Республіку та зворотно.

Зокрема, як зазначається в повідомленні, виявивши зліт маломірного літального апарату, прикордонники відразу поінформували підрозділи протиповітряної оборони, МВС, СБУ та прикордонників Словаччини й Угорщини. На місце були направлені додаткові пошукові групи та уточнені завдання прикордонним нарядам. Один з нарядів зафіксував шум двигуна літального апарату, а потім і сам дельтаплан, який прямував у Словаччину, а згодом у зворотному напрямку.

На тему: На кордоні піймали чоловіка з церковним дзвоном за 200 тисяч

Відео дня

Після повернення мотодельтаплана правоохоронці спробували затримати пілота та літальний апарат, проте на місці з’явилася група цивільних осіб, які, можливо, причетні до даного правопорушення, зазначили у прикордонному відомстві, підкресливши, що ці люди «намагались перешкоджати діям прикордонників, чинили опір законним діям правоохоронців, в тому числі, застосовуючи транспортний засіб підвищеної прохідності, тим самим створювали загрозу для життя складу прикордонного наряду».

Як заявили в ДПСУ, це спонукало охоронців кордону застосувати спеціальні засоби травматичної дії, у результаті чого були затримані двоє українців та мотодельтаплан.

Матеріали затримання стосовно виявленого кримінального правопорушення з порушення правил міжнародних польотів передано в прокуратуру та СБУ Закарпатської області для прийняття правового рішення. Також чоловікам доведеться відповідати за опір прикордонникам, підкреслюється в повідомленні.

В ході з'ясування обставин правопорушення співробітники Держприкордонслужби встановили, що затримані вже звертали на себе увагу правоохоронців при перевезенні мотодельтаплана кілька місяців тому, додали у Відділі з питань взаємодії зі ЗМІ.