Автопарк рятувальників Миколаївської області отримав ще одну автодрабину від Magirus / фото прес-служби компанії

Чергову одиницю протипожежної техніки від німецького виробника Magirus GmbH отримав підрозділ Головного управління ДСНС України у Миколаївській області. Спецтранспорт, а саме автодрабину Magirus M42L-AS, поставила компанія "Променергообладнання" - офіційний представник виробника в Україні.

Таке оновлення є особливо актуальним для регіону, який чи не щодня потрапляє під приціл ворога і де є ризики для виникнення масштабних пожеж чи руйнувань, пов’язаних із веденням бойових дій. Відтак, застосування висотної техніки дозволить швидше ліквідовувати наслідки збройної агресії з боку ворога, переконані у компанії-постачальника.

Поворотна драбина Magirus M42L-AS із новою системою одинарного висування дозволяє спочатку висувати лише верхню секцію драбини, а потім і решту секцій. Ця модель має покращений розподіл ваги по осях та базове зменшення загальної ваги транспортного засобу. Крім того, завдяки зменшенню ваги на верхній частині драбини, Magirus M42L-AS має більший радіус дії. Робоча висота спецтранспорту становить до 42 метрів, що дозволяє виконувати роботи на рівні 10 поверху будівлі. У "Променергообладнання" серед переваг використання автодрабин від Magirus відмічають менший час, необхідний для їх налаштування і готовності до застосування.

Керівник компанії Андрій Заліський зазначив: "В автодрабинах Magirus є одна важлива особливість: на місці робіт її можна встановити максимально компактно. Конструкція опорного пристрою влаштована так, що опори висуваються не під прямим кутом, а під кутом 45 градусів. Простими словами: їх можна загнати під машину. Саме це економить достатньо місця для сталої роботи автодрабини на місці застосування".

Андрій Заліський також підкреслив актуальність наявності висотної техніки саме у цьому регіоні. За його словами, щоразу, коли рятувальники ліквідовували наслідки російських обстрілів на об’єктах цивільної та критичної інфраструктури, для цього використовувалися автодрабини. Оскільки завжди є ризик, що техніка може бути пошкоджена внаслідок повторних атак, а також при великому навантаженні ризикує вийти з ладу, то питання її оновлення потребує особливої уваги.

Окрім поставки нової сучасної техніки, ТОВ "Променергообладнання" також забезпечує і навчання водії-операторів, які працюватимуть на техніці від Magirus. Для цього компанія допомагає проходити фахівцям ДСНС відповідні курси, де рятувальники можуть підвищити рівень своїх знань та практичних навичок. На сьогодні вже більш ніж 40 фахівців з різних регіонів країни пройшли такі навчання у Пожежній академії Magirus на потужностях виробника у місті Ульм, що у Німеччині.