Фото Метінвест

Від початку повномасштабної війни Група Метінвест передала українським бійцям майже 2000 одиниць високоточної військової оптики – тепловізорів, біноклів та прицілів. Техніку військовим передають безплатно, в рамках мілітарної ініціативи Ріната Ахметова "Сталевий фронт".

Сучасна оптика на війні – це "очі" армії. Завдяки їй військові можуть заздалегідь побачити противника, не наражаючи себе на пряму небезпеку. Також оптичні прилади дозволяють влучно цілитися по ворожих об’єктах і блискавично їх знищувати. Тому Метінвест передав різним підрозділам Сил оборони майже 2000 одиниць техніки різної модифікації, в тому числі – 1800 тепловізорів і тепловізійних прицілів. 

Знаходять, закуповують та безплатно передають оптику на фронт співробітники Метінвесту. Нещодавно спецпідрозділ Головного управління розвідки отримав п’ять тепловізійних прицілів LW75MG виробництва Brolis Semiconductors - це обладнання має визнання в Європі та у країнах НАТО й наразі використовується у збройних силах багатьох країн.

Відео дня

Окрім того, різні підрозділи Сил оборони отримали 100 біноклів та далекомірів для відстеження об’єктів і точного визначення відстані до ворога, а також 70 приборів нічного бачення: ними укомплектувати п’ять мобільних груп реагування та моніторингу Державної прикордонної служби України. З такою оптикою водії навіть у нічний час зможуть переміщатися на авто, не включаючи освітлення. Усі отримані пристрої – високотехнологічні й якісні. 

"Військова оптика доволі дефіцитна на ринку, але Метінвест робить все можливе, щоб забезпечити військовослужбовців усім необхідним. Мати на озброєнні сучасні тепловізори, прилади нічного бачення, біноклі, далекоміри – це велика перевага наших бійців на полі бою. З технікою від Сталевого Фронту вони зможуть виконувати бойові завдання більш безпечно для свого життя та ефективно", - каже керівник проєктного офісу генерального директора Групи Метінвест Олександр Водовіз.  

Загалом на підтримку української армії у межах "Сталевого фронту" Метінвест спрямував 2 млрд грн. Окрім військової оптики, українське військо отримало вже понад 1500 БПЛА, що робить компанію найбільшим постачальником дронів для армії серед приватних бізнесів, не враховуючи благодійні фонди. Також компанія налагодила виробництво бронесталі для бронежилетів, а також спеціальних металевих укриттів.