В Україні обговорюють блокування Telegram / фото Reuters

Голова Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Ольга Герасим'юк заявила, що незмінна у своїй думці щодо необхідності регулювання роботи Telegram в Україні.

В ефірі телемарафону вона прокоментувала нещодавнє блокування ботів українських розвідслужб. За її словами, зараз Україна працює з європейськими партнерами над внесенням мессенджера в перелік цифрових платформ, які підлягають регуляції. "В таких випадках блокування чи у разі порушень законодавства [вони] можуть бути оштрафовані. Як це відбувається з іншими компаніями, які в цьому переліку", - пояснила Герасим'юк.

Вона каже, що Telegram є дуже зручною формою комунікації, однак офіційні особи та державні організації повинні залишатися поза ним. "Треба цю заборону негайно запроваджувати, на мій погляд", - підкреслила вона.

Відео дня

Водночас Голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення каже, що робота українських розвідувальних органів в Telegram - це лише їхня справа. "Я знаю, що це лише один з механізмів отримання інформації органами",- зазначила Герасим'юк. 

За її словами, Україна намагається зробити все, щоб налагодити контакти з цифровими платформами. "Я думаю, поступово, треба все ж таки переводити офіційну комунікацію до інших месенджерів",- резюмувала вона

Блокування Telegram: останні новини

Як повідомляв УНІАН, 29 квітня Telegram відновив офіційні українські боти, які допомагають протидіяти російській агресії, і напередодні були раптово заблоковані.

У коментарі УНІАН керівник Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки Андрій Коваленко розповідав, що вони разом зі Службою безпеки напрацьовують законопроект проти поширення російської пропаганди у соціальних мережах, в тому числі в Telegram, YouTube і TikTok.  

Вас також можуть зацікавити новини: