Національний мобільний оператор інвестував більше 7 млн грн та виділив 5000 сім-карт формату e-sim з тарифом пільгового доступу до мобільного інтернету на рік для учнів шкіл, частково або повністю зруйнованих внаслідок бойових дій. Допомогу вже отримали навчальні заклади в Київській, Чернігівській, Харківській та Миколаївській областях.

В рамках проєкту учні 20 шкіл, отримали планшети Apple iPad із сім-картками Київстар. За умов тарифу протягом року щомісяця нараховується пакет послуг з 20 Гб мобільного інтернету, щоб діти могли навчатися онлайн. Цього обʼєму послуг вистачить на місяць активного користування додатками для навчання та щоденного відвідування онлайн уроків. Тарифний пакет був створений спеціально для ініціативи.

"Ми системно допомагаємо державі долати виклики війни. Київстар вже інвестував 300 млн грн для відновлення цифрової інфраструктури в рамках проєкту UNITED-24 і системно підтримує своїх абонентів та суспільство послугами та благодійними внесками. Зокрема,  на платформі Київстар ТБ ми надали доступ до Всеукраїнської школи онлайн та освітнього контенту, який вже переглянули 88 тис. унікальних абонентів.  Ми продовжуємо підтримувати українців й долучаємось та продовжуємо створювати проєкти, важливі для суспільства", -  говорить Олександр Комаров, СЕО Київстар.

Відео дня

У кожному тарифі Київстар діє безкоштовна послуга "Знання без меж", завдяки якій без плати за трафік можна використовувати додатки для навчання. Серед них – Всеукраїнська школа онлайн, Wkipedia, Coursera, Prometheus, Zoom, Google classroom та ін.

"В умовах повномасштабної війни перед сферою освіти стоїть багато викликів. Один із них — навчання онлайн. Зараз у такому форматі навчаються 1,5 млн дітей. Щоб це було ефективніше, діти та вчителі насамперед повинні мати техніку та інтернет. Мінцифра вже забезпечила 2000 шкіл та дитсадків швидкісним інтернетом, а понад 3000 закладів освіти — Wi-Fi в укриттях. Ми допомогли отримати вчителям понад 60 000 ноутбуків, а учням — 5 000 планшетів. Вдячний нашим партнерам, які долучаються до таких ініціатив та роблять свій внесок у підтримку освіти",зазначив Віцепрем’єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ініціатором проєкту "5 000 Apple iPad для українських школярів" є міжнародна компанія ASBISc Enterprises PLC, а навчальні заклади були обрані експертами Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій.  

"Якісна, сучасна й безперервна освіта українських дітей – це запорука майбутнього нашої держави. Саме сьогоднішні школярі будуватимуть Україну як країну майбутнього після нашої Перемоги. На їхню долю випало багато випробувань, адже живуть вони в непростий час. Проте ми не можемо дозволити, щоб війна позбавила їх освіти й майбутнього, як зараз намагається позбавити дитинства, – говоритьВіталій Мельниченко, директор ТОВ ПІІ "АСБІС-Україна" – Я вдячний всім партнерам, які вже долучилися до цього проєкту. Завдяки їхній підтримці повністю або частково зруйновані школи отримали сучасні пристрої для навчання. Проте таких шкіл в Україні сотні. Учні кожної з них чекають на свій шанс отримати освіту. Тому ми запрошуємо бізнес, взяти участь у цій ініціативі та долучатися до партнерства заради кращого майбутнього дітей та України".

Партнерами ініціативи стали: Міністерство цифрової трансформації України, Міністерство Освіти і Науки України, Комітет Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій та Громадська організація "СЕВЕН ФІЛДС".

Нагадаємо, Київстар вже перерахував на гуманітарні і благодійні проєкти для підтримки ЗСУ, лікарень, людей літнього віку і вимушених переселенців  понад 130 млн грн. Зокрема мобільний оператор виділив допомогу до БФ "Повернись живим", БФ "Твоя опора", БФ "Let`s help", МБФ "Карітас України" та dobro.ua.

Міністерство цифрової трансформації  було створене у вересні 2019 року. Його мета  — перетворити Україну на цифрову державу. Ключовий проєкт Мінцифри — екосистема Дія, що складається з мобільного застосунку, порталу та інших сервісів. У Дії Мінцифра запустила перший у світі цифровий паспорт, що є повним аналогом звичайного, найшвидшу реєстрацію бізнесу, комплексну послугу для батьків єМалятко та багато інших послуг. Ще один важливий проєкт — Дія.City — унікальний правовий та податковий простір для IT-компаній. Після повномасштабного вторгнення росії Мінцифра веде першу у світі діджитал-війну проти агресора.

ASBISc Enterprises PLC (WSE: ASB) спеціалізується на проектній дистрибуції (VAD: value-added distribution), рішеннях для В2В ринків та реалізації ІТ продукції від світових відомих виробників, та забезпечує повний цикл їх розповсюдження, поєднуючи міжнародне охоплення з широким асортиментом продуктів. Співпрацюючи з лідерами ІТ-індустрії, наша команда експертів створює ефективні рішення для компаній та організацій, поєднуючи обладнання та програмне забезпечення, хмарні сервіси та технології.

В Україні до складу холдинга входять компанії АСБІС-Україна, iOn, Breezy та iSupport.

Більше інформації:https://www.asbis.com/             

Компанія АСБІС-Українаодин з провідних дистриб’юторів комп’ютерної техніки та комплектуючих, споживчої електроніки та рішень для бізнесу.  Ми - частина міжнародного холдингу ASBISc Enterprises PLC, яка представлена майже в 30 країнах по всьому світу. В Україні наш портфель нараховує 50+ брендів та 1500+ продуктів.

Разом з нашими партнерами ми робимо нові технології доступними та зрозумілими кожному. Наша ціль підтримка Української економіки та забезпечення робочими місцями наших співробітників.

Більше інформації:https://www.asbis.ua/

Київстар – найбільший український оператор електронних комунікацій, що станом на вересень 2022 року обслуговував 24,4 млн абонентів мобільного зв’язку та понад 1,1 млн абонентів "Домашнього інтернету". Компанія надає послуги на основі широкого спектра мобільних і фіксованих технологій, у тому числі 4G. Клієнтам компанії доступні можливості мобільного, фіксованого зв’язку й інтернету, конвергентні рішення, а також інноваційні послуги Big Data, Cloud solutions, сервиси для кіберзахисту, цифрове ТБ та ін. Акціонер Київстар – міжнародна Група VEON. Акції Групи знаходяться на фондових біржах NASDAQ (Нью-Йорк) та Euronext (Амстердам). Київстар 25 років працює в Україні та визнаний найбільшим платником податків на телеком-ринку, кращим роботодавцем  і соціально відповідальною компанією.

Додаткова інформація: pr@kyivstar.net, www.kyivstar.ua