Група "Метінвест" реалізує низку міських проектів у Маріуполі, серед яких - реконструкція парку імені Гурова в Кальміуському районі.

Як повідомили у прес-службі "Метінвесту", проект фінансується з обласного та міського бюджетів за інвестиційної підтримки групи. Компанія направила 58 млн грн на оновлення зони відпочинку.

Відео дня

Так, у травні повернули до життя найбільший парк Маріуполя, відкривши "зону барбекю". Тепер тут місцеві жителі влаштовують пікніки й відпочивають.

Як зазначив гендиректор меткомбінату імені Ілліча Тарас Шевченко, металурги із сім'ями зможуть проводити в парку своє дозвілля.

Читайте такожДо викладання в університеті "Метінвесту" збираються залучати європейських вчених і практиківУ 2020 році "Метінвест" направив на створення парку понад 18 млн грн: за ці кошти, зокрема, обладнали кімнату матері й дитини, облаштували стоянку для авто відпочивальників.

"Тепер роботи продовжуватимуться у верхній частині парку - ведеться прокладка комунікацій, висаджуються рослини, плануються доріжки", - розповів міський голова Маріуполя Вадим Бойченко та наголосив на важливості фінансової допомоги "Метінвесту". У планах - зробити з парку Гурова дендропарк з густою рослинністю і великою прогулянковою зоною.

Гендиректор "Метінвесту" Юрій Риженков наголосив, що після реконструкції парк Гурова стане місцем сімейного відпочинку європейського рівня. За його словами, тут з'являться нові ігрові зони для дітей і підлітків, фонтанний комплекс, декоративне освітлення, сучасна сцена і приміщення для артистів.

"Ми вже бачимо результат, частина парку повністю оновлена і стала улюбленим місцем городян", - говорить Риженков.