У київському метро курсує арт-поїзд з правилами безпеки безготівкових та онлайн-платежів / фото КП "Київський метрополітен"

У Києві синьою гілкою метро курсує арт-поїзд "ШахрайГудбай" з правилами безпеки безготівкових та онлайн-платежів.

Читайте такожКличко показав будівництво метро на Виноградар (відео)

Столичне метро доєдналося до всеукраїнської інформаційної кампанії Національного банку України із протидії платіжному шахрайству, йдеться на сторінці КП "Київський метрополітен" у Facebook.

Відео дня

У метрополітені закликають "нікому не повідомляти пін-код своєї картки, не піддаватись на емоції та не відправляти кошти незнайомцям, які телефонують щодо родичів, до детального з'ясування їх місцезнаходження. Ці та інші важливі поради, розміщені на інформаційних матеріалах, курсуватимуть в метро до кінця серпня".

Сьогодні найпопулярнішим методом шахрайства з платіжними картками в Україні є соціальна інженерія, коли користувачі самі переказують гроші аферистам або розкривають їм дані своїх карток.

За інформацією Нацбанку, торік сталося майже 72 тис. випадків незаконних дій з платіжними картками. 58% з них - в інтернеті.

"З’явилися й нові сценарії, коли користувачам під виглядом державних органів обіцяють грошову допомогу через карантин і у такий спосіб виманюють дані платіжних карток. У підземці ж як місці масового перевезення людей пасажирам не варто залишати платіжні картки чи мобільні телефони у задніх кишенях штанів. Також важливо не демонструвати екран пристрою незнайомцям, особливо під час здійснення фінансових операцій", - йдеться у повідомленні.

У столичному метро курсує новий арт-поїзд / фото КП "Київський метрополітен"